De economie trekt aan, hiermee ook de blijvende en groeiende vraag voor koel en vriestransport vanuit de klanten van Amex Logistics. Een vraag vanuit de klanten was of Amex Logistics ook ‘vrieslopslag’ ruimte kon bieden, hiermee is het idee ontstaan voor Amex Coldstore.

Vanuit het huidige logistieke hoofdkantoor in Amersfoort is Jaap Wisse gaan zoeken naar een locatie voor ‘Amex Coldstore’. Bij deze zoektocht stuitte Jaap op een bedrijfspand in Lelystad welke meer mogelijkheden had dan alleen de koel/vriesopslag. Het bedrijfspand beschikt over 1200 m2 vriesopslag, 1300 m2 ambient opslagruimte, een garage van 400 m2 en 400 m2 kantoor endat bied voldoende ruimte om het kantoor uit te breiden. Dit heeft doen besluiten om het pand in Lelystad aan de Pascallaan aan te kopen en hier alle bedrijfsactiviteiten naar toe te verhuizen. Het bedrijfspand gaat eerst nog verbouwd worden, de verbouwing zal waarschijnlijk medio april 2019 gereed zijn.

Amex Logistics gaat na 19 jaar het pand in Amersfoort verlaten en wordt hiermee een nog completere partner voor haar klanten van koelopslag tot -transport. “We zien veel kansen en mogelijkheden om zo een complete logistieke partner zijn, waarbij deze locatie perfect past. Echter moet er nog een hoop in Lelystad gebeuren voordat we daadwerkelijk alle bedrijfsactiviteiten gaan verhuizen”, aldus Jaap Wisse.

Afgelopen zaterdag 13 oktober hebben alle medewerkers en chauffeurs met partner een kijkje kunnen nemen in het nieuwe pand. De dag is feestelijk afgesloten op de openlucht kartbaan in Lelystad.